Rust en Resultaat in lastige werkgesprekken

Verlang jij naar rust in een van je werkgesprekken, die jou regelmatig veel stress en energie kost? Sleept een vervelende situatie zich maar voort? Kom je er maar niet achter hoe je dit kunt veranderen, wat je ook probeert?

 • Voel je dat er meer uit te halen zou zijn?
 • Vraag je je af waarom datgene dat bij al die andere mensen met wie je werkt wel helpt, en bij deze persoon niet?
 • Lig je er misschien wel wakker van, of is het een energie lek, dat ook gevolgen heeft voor de rest van je werk?

Daar is iets aan te doen, ook al weet jij nu misschien nog niet hoe. Ik kan je daarbij helpen.

Ik wilde graag leren bewust en met rust te communiceren over mijn visie en initiatieven. Op het moment dat Jacqueline en ik elkaar ontmoetten, was ik gefrustreerd over de effectiviteit van het overbrengen van mijn boodschap.

Wij zijn gestart met de training rust & resultaat in lastige gesprekken. Hierdoor werd ik mij zeer rap bewust van het ongedoseerd aantal boodschappen die ik op mijn gesprekspartner(s) afvuurde. Daarna heb ik elke 2 maanden met Jaqueline een ochtend in ontspannen locatie omgeving door natuur besteed aan no-nonsense reflectie, oefeningen en nieuwe uitdagingen voor de aankomende periode.

Door het (maatwerk)ontwerp van dit traject en de (des)kundigheid en rust van Jaqueline, leerde ik mij dat mijn enthousiasme beter te controleren, kreeg ik handvaten om te begrijpen wat er gebeurt, waardoor ik niet meer gefrustreerd (door onbegrip) maar effectief en met resultaat belangrijke gesprekken kan voeren.

Dounia Ouchene, Strategy Advisor

Voor welke onderwerpen kun je bij mij terecht?

 

 • SAMENWERKING
  “Mijn directeur en ik hebben een heel verschillende stijl in aanpak en communicatie. Hij waardeert mijn aanpak en mijn kracht om goed te communiceren met medewerkers. We spraken af dat we samen doelen bepalen, en dat ik de communicatie doe, op mijn manier. In de praktijk stelt hij toch vaak mijn aanpak ter discussie en vraagt hij verantwoording voor de keuzes die ik maak. Hij vertelt me regelmatig rechtstreeks wat ik moet doen (op zijn manier, die niet bij mij past en die voor mij en de mensen in onze organisatie niet werkt).”
  Hoe doorbreek ik deze cirkel met hem en hoe zorg ik dat ik stevig kan blijven staan in mijn eigen werkwijze? “

 • STANDVASTIGHEID
  “Ik ben leidinggevende (man) aan een team dat bestaat uit de helft mannen en de helft vrouwen. Een van die vrouwen is regelmatig negatief over onze organisatie en dat heeft effect op het team en op onze klanten. Als ik haar daarop aanspreek barst ze geregeld in huilen uit en merk ik dat ik het lastig vindt koers te houden in mijn aanpak.”
  “Hoe blijf ik standvastig en op mijn eigen koers in dit soort emotionele situaties?”
 • VISIE UITDRAGEN
  “Mijn leidinggevende vindt dat ik geen visie neerzet in mijn rol als strategisch adviseur. Ik heb die visie wel degelijk, maar tijdens de gesprekken met haar lukt het me onvoldoende om mijn visie en mijn eigen rol ‘neer te zetten’. Ik ben meer bedachtzaam dan zij, dus ben ik geneigd reactief te zijn in mijn gesprekken met haar en in het MT. “
  Hoe kan ik mijn visie helder maken, de regie nemen en me minder laten afleiden door de ideeën van extraverten om mij heen?”

 • ASSERTIVITEIT
  “Ik weet goed wat ik wil, en toch komt het geregeld voor, dat ik mijn mening niet uitspreek. Vaak gebeurt me dat als ik in gesprek ben met iemand die hoger in de hiërarchie staat dan ik. Achteraf baal ik dan, dat ik me niet heb uitgesproken, en ben ik kwaad op mezelf.”
  “Hoe kan ik in die situaties mezelf uitspreken en zorgen dat ik opkom voor mezelf, en van me laat horen waar dat belangrijk is?”

Tijdens de training stond IK centraal. De voorbereiding is daar al op gericht, waardoor je er helemaal voor gaat. Omdat je de enige deelnemer bent, kun je niet je neus drukken: je kiest ervoor en je gaat ervoor. Door de combinatie van zeer persoonlijke aandacht, feedback en veiligheid kun je snel de diepte in en kun je in korte tijd grote stappen zetten.

Athy de With, HRM adviseur

De RUST en RESULTAAT training is intensief, volledig op jou en jouw probleem afgestemd.

Hij is anders dan andere trainingen, heeft een doorlooptijd van ongeveer een maand en het allerbelangrijkst: Je lost je probleem ermee op.

Jij bent waarschijnlijk over het algemeen heel communicatief vaardig. Je kunt goed samenwerken met anderen. Maar in dit geval kom je er niet uit. Dat was in alle andere situaties werkt, werkt hier niet. Daardoor lijkt het alsof het probleem bij de ander vandaan komt. De oplossing zit in jouw blinde vlek.

Misschien heb je al eerder communicatietrainingen gevolgd en heb je gesprekstechnieken geleerd, die je toepast. Misschien heb je al boeken gelezen over het onderwerp waar jij mee worstelt, maar hebben die niet geleid tot blijvende verbetering.

Na deze training weet je waarom je vastloopt in jouw situatie, weet je wat je kunt doen om het te veranderen én heb je ervaren dat je het anders kunt aanpakken en daar succes mee hebt.

Hoe werkt het?

Voordat je instapt op dit traject ga ik je allereerst veel vragen stellen:

Wat gebeurt er precies tussen jou en die ander? Wat heb je al geprobeerd? Wat wil je bereiken? Wat irriteert jou? Zonder goede analyse geen goede oplossing. Ik kan zien wat jij in jouw blinde vlek niet kunt zien. Daar ligt de oplossing, die ik je kan aanreiken door jou te spiegelen en jouw kracht op de juiste manier in te zetten voor dit probleem.

Na de analyse maak ik een maatwerk voorstel voor jou: wat kan ik je bieden in welke vorm? In ieder geval krijg je twee coachignsgesprekken en een oefensessie, soms is het zinvol daar één of twee gsprekken aan toe te voegen. Je krijgt een oefensessie, met mij en mijn vaste trainingsactrice Tet van der Donk, met wie ik deze training zes jaar geleden ontwikkelde. Je oefent met dingen die je in het echt niet durft uit te proberen. Je krijgt een andere invalshoek en concrete handvatten. Theorie die precies past op jouw situatie, maar bovenal: je oefent en oefent, totdat je merkt dat je het kunt en jij hebt gevoeld welk succes jij hebt met de nieuwe aanpak.

Dan ga je je probleem in het echte leven bij de kop pakken, zoals je dat in de oefensessie ook deed. Sommige mensen ervaren dat als een stok achter de deur. Ik zie het als een moment om je succes te verzilveren en je probleem op te lossen.

“Je boort iets aan bij mij, dat ik zelf nog niet kon vinden. Ik ging vol vertrouwen naar de bijeenkomst, met als voornemen me er met hart en ziel in te storten. Het was intensief, en pittig, zeker. Maar jullie hebben me laten ervaren welk verschil het oplevert als ik het gesprek op een ander manier aanpak. Door direct stop te zetten en het overnieuw te doen merk ik wat ik allemaal nog meer kan. Ik heb niet alleen Rust en Resultaat, maar ook Rust en Vertrouwen gekregen.”

Frans

Hoe werkt het als ik me aanmeld?

 1. Ik neem allereerst telefonisch contact met je op. We bespreken wat jouw vraag is en of dit inderdaad de juiste oplossing is voor jouw probleem (je wilt niet ergens aan vast zitten dat mogelijk niet gaat werken, toch?)
 2. Als we het eens zijn, maak ik een voorstel voor jou, waar jij volmondig ja op kunt zeggen.
 3. jij maakt een voorbereidingsopdracht, waarin je nauwkeurig je probleem schetst aan de hand van een serie vragen. Daarmee kunnen Tet en ik het ultieme maatwerk maken van jouw oefensessie.
 4. We hebben een Zoom coaching sessie om je optimaal voor te bereiden op de oefensessie. Ik geef je soms wat leeswerk vooraf, of stel je verdiepende vragen over wat je schreef.
 5. Tijdens de live oefensessie, waarin jij de enige deelnemer bent, oefen je totdat je succes hebt gevoeld met een nieuwe aanpak, die bij jou past. Je oefent met een nieuwe aanpak op die onderdelen van gesprekken, die jij lastig vindt. Totdat jij er vertrouwen in hebt dat je je gesprek succesvol kunt voeren en jij jouw ‘probleem’ kunt oplossen.
 6. Jij gaat in je werkpraktijk aan de slag met jouw situatie.
 7. Je maakt een reflectieopdracht, waarin je verheldert wat jij precies hebt ondernomen om je succes te bereiken, en dat te borgen voor de toekomst.
 8. We hebben een afsluitend Zoom coachings gesprek, waarin jij vertelt hoe het is gegaan, en je ontdekt hoeveel regie je hebt kunnen nemen.
  Je krijgt ook antwoord op eventuele overgebleven vragen.
 9. We vieren samen jouw succes.
 10. Je houdt de mogelijkheid om contact met mij op te nemen bij vervolgvragen over deze situatie.

Gun het jezelf! Door de combinatie van zeer persoonlijke aandacht, feedback en veiligheid kun je snel de diepte in en kun je in korte tijd grote stappen zetten. Heel snel na de training merkte ik al effect, wat ik geleerd heb ging heel snel ‘in me zitten’ en is onderdeel geworden van mij. Ik kom nu beter tot mijn recht en laat me niet meer zo snel uit het veld slaan.

Athy de With, HRM Adviseur

Wat kost het?

Ik maak een maatwerk voorstel voor je. Afhankelijk van jouw vraag varieert het bedrag meestal tussen de € 850 en € 1850 euro.

Dat is een flink bedrag. En toch… vraag jezelf af: Hoeveel kost het me als dit probleem nog langer blijft bestaan? Als ik wakker blijf liggen, de energie weglekt alsof het niks kost en mijn frustratie hoog blijft?

Wat is het jou of je werkgever waard om je probleem op te lossen, de samenwerking te verbeteren en:

 • Je jouw boodschap over de bühne krijgt en mensen meekrijgt in jouw visie?
 • Je nu eindelijk die begeerde functie krijgt vanwege jouw zichtbare bijdrage?
 • Je nu zelf krediet krijgt voor jouw idee in plaats van een collega?
 • Je nu wel rustig kunt blijven en kunt doorpakken als je medewerker in huilen uitbarst?

Dan is het een zinvolle investering geweest in je organisatie, jezelf en je carrière.

De financiële investering was het ook waard. De prijs klopt, je hebt twee mensen die helemaal tot je beschikking staan met hun volledige aandacht. Het is daardoor heel efficiënt, want je bent maar korte tijd weg van het werk. Doordat ik het zelf betaald heb is het helemaal van mij.

Athy de With

En nu?

Misschien wil je het er eerst nog even over hebben. Dat kan:

 • Wil je graag meteen antwoorden? Bel me dan nu op 06-41527835
 • Of een via een bericht contact op, dan maken we een bel- of Zoomafspraak

Je zit sowieso nog nergens aan vast: Het eerste contact is altijd een oriëntatie. Jij beslist. En als ik denk dat dit niet passend is voor jouw probleem, dan vertel ik je dat en denk ik met je mee voor een goed alternatief. Tot snel!