Referenties

Goed werk, dank daarvoor

De intervisie onder jouw leiding, feitelijk begonnen in een scholingsweekend een jaar of 5 (minstens) geleden, heb ik als waardevol ervaren. Het dwong niet alleen tot stil staan en diepere reflectie, maar reikte ook methodes aan om in gesprek te gaan en feedback te geven en te krijgen. En dat in een prettige, vertrouwde sfeer.
Dat was goed werk, dank daarvoor.

Lars van Westerlaak

Advocaat en partner, Sprengers Advocaten

Diepgang maakt het verschil

Ik werk graag samen met Jacqueline van’t Spijker. Zij is een zeer ervaren trainer die zorgt voor diepgang in een training. Hiermee maakt zij echt het verschil!

Zij is inhoudelijk sterk, scherp en daagt je uit. Zij zorgt met haar rustige benadering voor een prettige leeromgeving, heeft voor iedereen persoonlijke aandacht en gebruikt feedback zoals het bedoeld is. Het gevolg hiervan is dat deelnemers openstaan om het eens op een andere manier te doen, graag bij haar oefenen met nieuw gedrag en effectief werken aan persoonlijke doelstellingen.

Ook het ontwikkelen van maatwerktrajecten samen met Jacqueline is fijn, zij is positief kritisch, snel en professioneel. Jacqueline geeft je inzicht, maakt je sterker en zorgt ervoor dat je groeit. Een absolute aanrader!

Nicolette Basch

Senior adviseur Talent & Learning, Randstad groep Nederland

Een coach die je écht verder helpt

Ik ben in contact gekomen met Jacqueline van ’t Spijker omdat ik zocht naar een coach die me kon helpen met mijn communicatievaardigheden. Ik had moeite om mezelf goed te verwoorden in lastige gesprekken, waardoor ik vaak het gevoel had dat ik niet werd gehoord of begrepen.

Jacqueline heeft mij in een aantal gesprekken geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen communicatiestijl en hoe ik die kan verbeteren. Ze heeft mij praktische tools en technieken aangereikt die ik direct in de praktijk kon brengen.
Jacqueline weet de juiste vragen te stellen om je zelf te laten nadenken over je eigen gedrag. Ze is ook heel goed in staat om je te spiegelen, waardoor je je eigen valkuilen beter kunt herkennen.

Na de sessies met Jacqueline voel ik me veel zelfverzekerder in gesprekken. Ik ben beter in staat om mijn boodschap over te brengen en ik kan conflicten beter oplossen. Daarnaast heb ik ook een zoekprofiel gemaakt met Jacqueline, waarmee ik uiteindelijk op een werkplek ben uitgekomen waar ik echt pas.
Ik ben Jacqueline dankbaar voor haar hulp. Ze heeft me echt verder geholpen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Josë Hol

Manager Backoffice & Processen en Informatiemanagement, Timon Jeugdzorg

Ik red het weer op eigen kracht

Totaal op was ik toen ik bij Jacqueline terechtkwam. Ik wist me met mezelf geen raad, mijn lijf weigerde dienst, mijn hoofd zat vol en ik dacht: “Dit komt nooit meer goed”. Het was duidelijk dat ik hulp nodig had om mezelf weer te vinden.

Jacqueline gaf in ons eerste gesprek aan dat ze nu niet met me kon werken omdat mijn lijf eerst tot rust moest komen. Ze verwees me door naar Eugénie Oomes en haar programma De Cortisol-Manager. Op dat moment voelde het als een afwijzing maar achteraf gezien was het heel sterk van Jacqueline dat ze zag dat ik eerst een ander traject nodig had. Tot rust gekomen en in staat weer helderder te denken keerde ik terug bij Jacqueline.

Wat volgde was een zeer waardevol coachingstraject waarin ik leerde ontdekken wat mijn wensen waren op het gebied van werken, hoe ik gesprekken goed kon voorbereiden en voeren, hoe ik dingen klein en overzichtelijk kan houden en hoe ik minder hoge eisen aan mezelf mag stellen. Haar heldere communicatie, haar vermogen om heel goed te luisteren en mij een spiegel voor te houden hebben ervoor gezorgd dat ik stap voor stap weer vertrouwen kreeg in mezelf en in de toekomst. Jacqueline remde me af als ik te snel te veel wilde, maar voelde ook het moment heel goed aan dat ze mij mijn gang moest laten gaan om keuzes op werkgebied te maken die in mijn ogen nodig waren.

Dankzij de hulp van Jacqueline red ik het nu weer op eigen kracht!

Machteld Kintz

HR Support Medezeggenschap, Medux

Steeds weer zeer waardevol

In 2020 werd ik benaderd door Jacqueline, omdat we elkaar kennen vanuit een HR netwerkgroep. Aangezien ik een solistische HR rol bekleed binnen een middelgroot bedrijf, sprak haar voorstel om deel te nemen aan een intervisiegroep mij meteen aan. Het is heel fijn om met vakgenoten te kunnen sparren over HR gerelateerde onderwerpen en casussen. Al diverse malen heeft input van andere intervisie deelnemers mij concrete informatie en/of benaderingswijzes opgeleverd voor een gecompliceerde casus!

Jacqueline is een zeer bekwame gespreksleider tijdens de intervisie; zij structureert de meeting en het gesprek en zorgt dat iedereen aan het woord komt en dat uitwisseling van ervaring en kennis, maar ook mogelijke oplossingen voor dilemma’s aan het licht komen. Dit ervaar ik steeds weer als zeer waardevol en ik heb me dan ook meteen weer aangemeld voor het nieuwe intervisiejaar 2021-2022.

Frederique Wolsky

HR Manager, Carhartt

Een absolute aanrader!

Omdat HR functionaris binnen organisatie best vaak eenzame rol is, met verschillende petten op, is de mogelijkheid van vertrouwelijk sparren met vakgenoten zeer welkom. Intervisie is prettig en verhelderend. Daarnaast nuttig om actualiteiten te kunnen delen binnen vakgebied, sparren waar je mee bezig bent, delen en samenwerkingsmogelijkheden. Het geeft energie om samen vrijuit over ons vakgebied te kunnen praten en intervisie te hebben onder professionele begeleiding. De groep is divers (bedrijfsleven, zorg  en non profit) waardoor een bredere kijk op zaken ontstaat.

Jacqueline is een zeer prettige gespreksleider en geeft verhelderende en professionele begeleiding. Ze heeft een prettige, rustige, professionele benadering. Vat goed samen, luistert en adviseert en geeft ieder ruimte en mogelijkheid reflectie, creëert veiligheid. Een absolute aanrader!

Hanneke Timmer

Senior HR Advisor, Amnesty International

Interactief en leerzaam

De training van Jacqueline was heel interactief en leerzaam. De opzet is zodanig dat je inzicht in je eigen patronen krijgt.

Door middel van een rolspel en oefeningen kom je energiek en met meer zelfkennis uit de training.

Jacqueline is een ervaren trainer, die op een fijne, afwisselende wijze een boeiende training geeft met oog voor het individu en gericht op het behalen van resultaat voor elke deelnemer.”

Nicole de Waal

Communications specialist bij KWF

Moedig in moeilijke gesprekken

Fijn om gereedschap te krijgen om moedig te zijn om (digitaal) moeilijke gesprekken te voeren. In de dagelijkse praktijk geeft dit ruimte in je hoofd én in de samenwerking én draagt bij aan het resultaat.

De demonstratie die Jacqueline en Tet (trainingsactrice) geven is levensecht. Ze verrassen elkaar en ons als deelnemers, doordat het niet is ingestudeerd. Ze laten zien wat er kan gebeuren als je focust op de relatie én wat er gebeurt als je focust op het resultaat. Doordat ze ook laten zien dat het spannend is, verlagen ze de drempel om zelf te gaan oefenen met je eigen situatie. De combinatie van oefenen en nuttige tips in de diverse cursusonderdelen, maakt dat je meteen ervaart wat deze tips bijdragen aan het voeren van een moedig gesprek.

Carla van Laer

Strategisch adviseur bij KWF

Ik kom nu beter tot mijn recht

“Gun het jezelf! Door de combinatie van zeer persoonlijke aandacht, feedback en veiligheid kun je snel de diepte in en kun je in korte tijd grote stappen zetten. Heel snel na de training merkte ik al effect, wat ik geleerd heb ging heel snel ‘in me zitten’ en is onderdeel geworden van mij. Ik kom nu beter tot mijn recht en laat me niet meer zo snel uit het veld slaan.

De financiële investering was het ook waard. De prijs klopt, je hebt twee mensen die helemaal tot je beschikking staan met hun volledige aandacht. Het is daardoor heel efficiënt, want je bent maar korte tijd weg van het werk. Doordat ik het zelf betaald heb is het helemaal van mij.”

Athy de With

HRM Adviseur bij LKCA

Direct toepasbaar

Als organisatie die zich specialiseert in ontwerp en bouw van maatwerk leeroplossingen, is TinQwise zelf natuurlijk ook continu in ontwikkeling. Voor de ontwikkeling van TinQers zoeken wij daarbij regelmatig hulp van professionele trainers, die gespecialiseerd zijn in de onderwerpen waar wij graag nog beter in willen worden.

Wat me enorm aanspreekt in de manier van werken van Jacqueline, is de snelheid waarmee ze schakelt tussen theorie en praktijk. Niet 100 verschillende theoretische mogelijkheden, maar één of enkele theoretische handvatten waar je vervolgens direct mee aan de slag kunt.

Leonie van Eeten

Managing Director Operations bij TinqWise

De investering meer dan waard!

Verzuim is in onze HR strategie een aandachtspunt. Ik ben blij dat we deze stappen hebben gezet en heb het gevoel dat we meer sturingsinstrumenten in handen hebben gekregen. De organisatie ziet een steviger MT en ervaart de cultuurverandering. Dat is de investering meer dan waard!

De samenwerking en afstemming met Jacqueline was zeer productief: op gezette momenten voor- en nabespreken en daarbij ook inschatten welk thema voor de volgende training het meest actueel zou zijn. Die flexibiliteit hadden we nodig en maakt dat je als leidinggevende direct richtlijnen hebt voor een aankomend (lastig) gesprek.

Elise Althof

Business Controller bij FCP

Gedegen professionaliteit

Jacqueline begrijpt wat ik als opdrachtgever voor ogen heb, denkt mee en zet een op maat gemaakte training neer. Ze combineert een gedegen professionaliteit en overwicht met een open en eerlijke houding en een fijn gevoel voor nuances. Zij is in staat in korte tijd een veilig klimaat te scheppen, waardoor mensen zichzelf durven te laten zien.

De training is uitstekend verlopen. De groep heeft Jacquelines inzet zeer hoog gewaardeerd. Ik werk graag met externen die mijn doelgroep begrijpen en laten floreren, dus is Jacqueline opnieuw de logische partner in samenwerking.”

Elisabeth van As

Re-integratieadviseur bij PKN

Focus op de essentie

Met plezier en versterkt, kijk ik terug op de training en coaching van Jacqueline. Jacqueline heb ik ontmoet als mijn pitch coach tijdens een wedstrijd. Haar begeleiding en onze klik was zo goed, dat ik aan haar heb gevraagd of zij ook individuele coaching aanbood.

Jacqueline zorgt dat de coachingsgesprekken niet filosoferend of abstract blijven, maar juist praktisch en actiegericht, en veel focus op de essentie. Zij heeft mij bewust gemaakt en in staat gesteld veel rustiger en opbouwender een gesprek te voeren. Ik kan haar iedereen die op zoek is naar een zeer deskundige, persoonlijke coach aanbevelen.

Dounia Ouchene

Strategy Advisor bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Positieve en concrete insteek

Toen ik net begon als teammanager was het verzuim van de professionals er hoog en dus een actueel aandachtspunt van kantoor.

Wat goed heeft gewerkt is met name de positieve en concrete insteek die Jacqueline gebruikt. Het is gericht op proberen, tips krijgen, leren en meteen toepassen, zodat je ervaart wat werkt.
Jacqueline geeft als trainer scherp terug wat ze ziet en hoort, zowel in de gesproken taal als in de lichaamstaal.

Niet twijfelen maar meld je aan! Door deze trainingen zal je zelf naar een volgend level brengen in je leiderschap.

Anouk van der Tas

Team manager bij Pharmalead

Oprechte betrokkenheid

Jacqueline is een ervaren trainer, die met alle soorten doelgroepen heel soepel contact maakt. Ze heeft veel kennis van zaken en beheerst veel communicatieve thema’s. Tegelijkertijd weet ze al deze thema’s heel concreet te vertalen naar het niveau en de behoeften van de doelgroep.

De dragende factor in haar trainerschap is haar oprechte betrokkenheid. Ze zal er alles aan doen om elke cursist haar persoonlijke aandacht te geven en stappen te laten zetten in zijn of haar persoonlijke effectiviteit. Ze zet zich in om de belangen van de cursist optimaal behartigd te krijgen. Deze inzet en vasthoudendheid maken het verschil, en zie je gewoon niet bij elke trainer…

Steven Snepvangers

Innovation facilitator bij Snepvangers Consultancy

De investering absoluut waard

Met veel plezier en tevredenheid kijk ik terug op de coaching en training die ik afgelopen jaar heb gekregen van Jacqueline. Zij beschikt over een grote ervaring en expertise, werkt precies en zorgvuldig.

Ze heeft mij een groot aantal adviezen gegeven, die ik direct kon toepassen en die mij veel opleveren.

Ik heb weloverwogen keuzes kunnen maken, waardoor ik nu meer ruimte en ontspanning ervaar in mijn (drukke) werk. Het was de investering absoluut waard. Dank je wel!

Erica Wits

Partner bij Sprengers Advocaten