Recent begeleidde ik met Loes samen een teambijeenkomst. Op enig moment kwamen we op een punt waarop ik dacht: We kunnen twee dingen doen. Er was geen tijd om alle argumenten op een rij te zetten, of met Loes te overleggen. Je kiest op gevoel, je collega beweegt mee, vertrouwt op jou en het proces. Je kiest datgene dat jou op dat moment goed dunkt. Dan moet je op elkaar vertrouwen.

Soms vraag je je achteraf samen af, als er wél tijd is om de argumenten nog eens de revue te laten passeren, of dat wel de juiste keuze is geweest.

Hoe mooi is het als je dan van je opdrachtgever deze feedback krijgt:

…”De 2e bijeenkomst maakte veel duidelijk, gelukkig was er ook ruimte voor emoties en onderliggende frustraties. De gevolgen zijn al direct zichtbaar: We hebben daarna gezamenlijk geluncht en het plan is om dat zeker 1x 14 dagen te blijven doen. Collega’s hebben meer oog voor elkaar en zorgen er ook meer voor dat iemand niet overloopt in het werk. Kortom: het heeft effect!!

Bedankt voor jullie inzet en fijne begeleiding.”

Hoe mooi is het om elkaar als collega’s zó te vertrouwen, dat je samen de onzekerheden en twijfels op een rij kunt zetten. Samen onwetend te zijn of dit daadwerkelijk het beste was. En vervolgens samen blij te zijn met deze feedback én de bevestiging dat het goed was zo.

Dank je voor de samenwerking Loes Everts!